Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nincs tökéletes hazugság

Részlet Grandpierre Endre írásából

„Nem létezik tökéletes hazugság, minden hazugság leleplezhető, mert nem hozható minden részlet fedésbe, ugyanis a fedéshez felhasznált részlet-mozaikok máshonnan fognak hiányozni, és így éppen hiányuk az, ami felfedi az igazságot.

A csillag tehát fényét az igazság erejével is ragyogtatja, egy olyan igazságéval, amely, bár csak jeleken keresztül mutathatja meg magát, és minden jel külön-külön megmásítható, mégis az igazság teljessége mindig feltárható a jelek kellően alapos vizsgálatával.

A jelek tehát végül is az emberiség számára elérhetőségükben az igazságot hordozzák, és igazságuk érvényre jutása az emberiség tudásának egészétől függ, abban az értelemben, hogy volt-e és lesz-e elég akarat az emberiségben az igazság felkutatására, feltárására, meglátására és érvényre juttatására.

Ha a távoli jövőben születik egy olyan szellemi harcos, aki felkutatja és helyreállítja az igazságot, és ezt közli is az emberiséggel, vagy, lehetőségeihez képest elegendő emberrel ahhoz, hogy tudása a jövő számára potenciálisan egyszer elérhető és kiteljesíthető legyen, akkor tudása bekerül az emberiség közös véráramába és onnan már semmiképpen nem távolítható el. Így az emberiség Közös Tudatmezejének kozmikus szerepe lehet a valóság végső formálásában."